You are here: Home » Uncategorized » Börja med yoga och må bättre

Börja med yoga och må bättre

Det är många som prisar yogan som träningsform. Det finns de som använder den som sin enda träningsform medan andra använder den som komplement till sin andra träning. Löpare, simmare, dansare, ja nästan alla olika idrottsmän och kvinnor har säkerligen vid ett eller flera tillfällen provat den här fantastiska träningsformen. Med dagens teknik har det blivit enklare att utföra yoga var man än befinner sig. I det här inlägget ska vi gå igenom några enkla steg om hur man kommer igång med yoga och varför det är bra för en.

Så kommer du igång med yoga

Man kan enkelt köpa en yogamatta på Evy Eir yoga och sedan är det bara att rulla ut den och börja. I början kan man ha svårt att koncentrera sig, kroppen känns ovig och ovan vid poseringarna. Det är dock väldigt vanligt och man ska komma ihåg att alla är nybörjare någon gång. Ge det några veckor innan du bestämmer dig för om detta är en träningsform för dig eller ej. Väldigt många känner att när de väl kommer in i yogan så är det som en drog som man bara vill ha mer av eftersom det får en att känna sig så bra. Det finns olika former av yoga, och som nybörjare bör man gå på nybörjarklasser. Därefter så kan man prova olika former för att se vilken som passar en själv allra bäst.

Träna dig frisk

Man ska alltid lyssna till sin kropp. Mår man inte riktigt bra så är det ingen bra idé att ge sig ut i löpspåren. Däremot finns det alltid ett yogapass som man kan göra. Genom att gå igenom poseringarna långsamt och lyssna och känna efter hur kroppen reagerar så kan det vara som medicin att utföra yoga. En del menar alltså att man kan både hålla sig och träna sig frisk med yoga som hjälpmedel.

Yoga dagligen är inget problem

En bra sak med yoga det är att man inte kan få för mycket av det. Om man jämför med att träna på gymmet dagligen så kan det vara rent nedbrytande för musklerna då de inte får tid för att vila och återhämta sig, men med yoga är det tvärtom. Man kan med gott samvete både börja dagen och avsluta den med en timme på yogamattan. Det är dock viktigt att man tänker på vilka poser som man gör för att uppnå särskilda sinnesstämningar. På kvällen bör man ha ett anpassat pass som inte liknar det man gör på morgonen, eftersom på morgonen startar vi dagen och behöver samla energi medan på kvällen vill vi komma ner i varv och göra oss redo för en lång och skön natts sömn.