You are here: Home » Uncategorized » Yoga för hälsans skull

Yoga för hälsans skull

Om du känner att du vill göra din kropp en god tjänst, då ska du börja yoga. Att yoga är det ultimata sättet att lugnt och stillsamt få din kropp i rörelse. Din kropp får utmanas i precis den utsträckning som den själv klarar av. Här finns ingen stress eller press på att du ska lyfta tunga vikter eller springa snabbt.

Yoga är en rörelseaktivitet som din kropp kommer tacka dig för. Om du lider av artros, stela leder, huvudvärk eller stel nacke, då är yoga bra.

Yoga hjälper mot stela leder

Oavsett hur din kropp känner sig just idag kan du göra enkla yogaövningar. Genom att mjuka upp kroppen och stretcha ut den kommer den att kännas bättre.

Stela leder och artros är ingen anledning till att undvika yoga. Tvärtom är det ännu en anledning till varför du ska yoga. Genom att regelbundet göra enkla yogapositioner formar du din kropp till att bli stark, frisk och följsam. Du får en chans att arbeta motverkande med din kropp, såväl som förebyggande.

Om din kropp inte är hundraprocentigt bra, då kan yoga hjälpa dig på vägen mot tillfrisknad.

Yoga hjälper mot stress

Det är inte bara rent fysiskt som yoga hjälper kroppen att må bättre. Yoga har nämligen även en stor mental påverkan. Yoga hjälper dig att känna dig mindre stressad genom att ge dig ro och frid. Medan du yogar kan du glömma vardagens bekymmer och bara andas i takt med de rörelser du gör.

Yoga ger dig positiva känslor som strömmar genom kroppen. Allt detta kommer ge dig ett klarare sinne och mer välmående.

Det är inte någon avancerad yoga som behövs för att du ska må bättre både fysiskt och psykiskt. Oftast är det de enkla basövningarna som alla kan göra som ger bäst resultat.

Enkla positioner för hälsans skull

Du kan till exempel testa att sitta ner och bara andas djupt och långsamt. Inta nedåtgående hunden för att sträcka ut kroppen. Att vrida på ryggraden i olika positioner verkar avslappnande för kropp och knopp.

Att ligga i barnets position är också avslappnande. Detta är en lättsam position som trots all sin enkelhet är den av de baspositioner som skänker mest glädje. För att få total avslappning måste du dock vänta till den sista positionen under din yogasession. Det är nämligen då savasana intas. Denna position klarar alla av, oavsett om kroppen är stel eller ej.

Efter tre till fem minuters total avslappning i savasana, där du ligger helt stilla på golvet, kommer du känna hur ditt huvud känns klarare och du återfår en positiv känsla i din kropp. Yoga är verkligen till för alla, speciellt för de som vill ha en god hälsa. Det är aldrig för sent att börja!