You are here: Home » Uncategorized » Yoga och växter

Yoga och växter

Yoga uppskattas av många människor som en väldigt bra träningsform. Du som utövat yoga ett tag vet att det både gör dig smidigare och starkare. Men yoga är inte bara en träningsform, det kan också vara ett sätt att meditera, eller utöva mindfulness. Det bästa sättet att uttrycka saken på är väl att säga att yoga är tänkt att vara en kombination av träning och reflektion. Av den anledningen är det viktigt inte bara vilken inställning du har till yogan när du utför den utan också miljön där du är när du tränar.

Mer harmoni med växter

inredningsknep är lika bra som växter när det handlar om att skapa en känsla av harmoni i inredningen. Krukväxter är levande inredning som skapar en viss känsla, de höjer dessutom syrenivån i ett rum samtidigt som de renar luften. Av den anledningen kan de hjälpa dig att fokusera ännu bättre när du yogar nästa gång. Växter kan också användas som “ankare” när du mediterar, om du ägnar dig åt någon form av fokusmeditation vill säga. Du kan lätt låta dig hypnotiseras av att fokusera blicken på ett vackert blad.

Odla dina växter själv

Du kan förstås åka till en blomsteraffär och köpa “färdiga” krukväxter. Det är dock betydligt roligare och mer tillfredsställande om du odlar dem själv. De blir mer “dina” växter när du följer dem från små skott till vuxna plantor. På wexthuset.com hittar du fröer till många växter som skulle kunna fungera på din yogaplats: Benjaminfikusar, Pelargoner och mycket annat. Om du nu ändå för enkelhetens skull vill köpa plantor du inte behöver driva upp finns det också.

Så, sätt igång att skapa din egen yogahörna. Med rätt förutsättningar i miljön tar du nästa steg på din utforskande resa.