You are here: Home » Yoga » Yoga hemma

Yoga hemma

 

Yoga är en perfekt träningsform att utföra hemma. Det går att kombinera sina egna yogapass genom att lära sig övningarna antingen på en yogaanläggning eller genom tutorials på internet. Sätt sedan ihop ett eget schema med de övningar som passar bäst utefter kroppens behov och tidsåtgång. Yoga går att variera på många olika sätt och går lika bra att göra i fem minuter som två timmar.

Tips för att yoga hemma

En yogamatta är en bra investering för den som vill syssla med yoga hemma. Det finns mattor i alla prisklasser och med viss olik finess, men det viktigaste är att ha en hel och ren matta som varken är för tjock eller för tunn. Den ska vara bekväm att ligga på och samtidigt ge bra stöd för alla olika positioner.

Ha gärna lugn musik i bakgrunden på låg nivå. Den ska inte störa men hjälpa till att slappna av och bli trygg. Fokusera sedan endast på yogan, det inre i kroppen och positionerna. Försök koppla bort allt runt omkring under tiden och var bara i nuet för en stund. Resultatet kommer bli en harmonisk och frisk kropp med ny, positiv energi.