You are here: Home » Yoga » Yoga för bättre matsmältning

Yoga för bättre matsmältning

Det sägs att yoga har en avslappnande effekt på sinnet samt bidrar till en hälsosam livsstil. Har man ett stressat sinne och känner att måendet inte riktigt är på topp i nuläget kan yoga vara ett bra alternativ, just för att lära sig tagga ner. När ordet yoga nämns kommer det oftast upp en bild av en person som sitter med benen i kors och avslappnat har sina armar vilande på knäskålarna, allt detta medan ögonlocken är stängda. Yoga handlar inte bara om att meditera bort onda tankar utan det är även ett träningssätt som gör att man lär känna sin kropp bättre. För att kunna göra alla svåra ställningar och positioner krävs det balans mellan sitt sinne och sin kropp. Yoga har många positiva effekter på både kropp och sinne vilket många inte tänker på. Ett exempel är att utövare av yoga får bättre hållning då man tränar coremuskulaturen. Föredrar man att utöva yoga själv hemifrån är ett bra tips att hålla in naveln.

Följder av stress

Vardagen är stressig för många och vissa stressar aldrig ner. Har man varit stressad under en längre tid kan hjärtat ta skada då det aldrig får lugn och ro. Stress kan förekomma i många olika former och den långvariga stressen är farligare än den kortvariga. Glömmer personer av att stressa ner kan man få både psykiska och fysiska problem. Exempelvis kan personer tappa förmågan att koncentrera sig och fokusera samt få fysiska problem som till exempel att magen börjar balla ur. Många upplever också att det blir allt svårare att somna om kvällarna då hjärnan ständigt går på högvarv. Upplever man något av dessa problem kan det vara bra att börja utöva yoga även om det endast är 10 minuter per dag. Tar du dig en större titt ser du att förutom att hjälpa magen får du såklart många andra hälsofördelar i form av bättre sömn och starkare hjärta. Det kan verka konstigt att ens hjärta skulle bli starkare av yoga men det stämmer faktiskt. Kroppen behöver avslappning och återhämtning vilket yoga bidrar med. Hjärtat tar mycket stryk av stress och stressar man mycket ökar risken för hjärt,- och kärlsjukdomar.

Gnissla tänderna och yoga

Stress kan göra hemska saker med ens kropp och tyvärr är det en sak som många människor utsätter sin kropp för dagligen. Har kroppen varit under stress en längre tid kan det vara svårt att ta sig tillbaka till ett vanligt liv. Många märker inte av det innan det är försent och då är det svårt att göra något åt det. Ett tecken på att kroppen och sinnet är stressat kan vara att man biter ihop tänderna eller gnisslar demunder nattetid. Upplever man att ens tänder slits ner av allt gnisslande är ett tips att söka upp Distriktstandvarden.se för att få en bettskena eller liknande. Yoga kan också hjälpa en att bli mer avslappnad i käken och även i sinnet. Är sinnet avslappnat kommer kroppen också bli avslappnad och då blir det lättare att fokusera på de saker man behöver utföra. Negativ energi är en vanlig orsak till att människor tillslut kollapsar och ibland är det svårt att sålla bland alla energikällor som möter en i vardagen.