You are here: Home » Yoga » Träningskläder till yoga

Träningskläder till yoga

 

Komfort är allt när det kommer till yoga. Därför är det viktigt att känna sig bekväm och trygg i sin kropp och sina kläder inför ett yogapass. Klädernas utseende och utformning är inte det viktigaste, men det finns vissa plagg som är att föredra framför andra.

Yoga bekvämt i haremsbyxor

Haremsbyxor är ett par vida byxor med låg gren, oftast i mjukt material med resår i midjan. Tack vare att de är så vida ger de en rörlighet perfekt till yogans alla rörelser och poser. De sitter inte åt och skaver på något ställe utan det upplevs istället som en frihetskänsla att bära dem.

För den som ändå vill ha lite mindre tyg går ett par vanliga träningstights lika bra. Se gärna till att tightsen andas bra, är lite högre i midjan och självklart i rätt storlek för att kunna röra sig och stretcha åt alla håll.

Tight topp eller tshirt med loose fit

Till överdelen är tighta kläder som håller allt på plats att föredra. En sport-bh eller ett tight träningslinne fungerar bra och inga särskilda exklusiva plagg behövs. Det går att kombinera med en loose fit-tshirt över, men är inte ultimat för alla poser.