You are here: Home » Yoga » Yoga Girl

Yoga Girl

Rachel Bråthén, känd som Yoga Girl är en av världens mest kända yogautövare. Hon har flera miljoner följare på sociala medier. Rachel kommer ursprungligen från Stockholm men bor numera på ön Aruba tillsammans med maken Dennis, dottern Lea Luna, hunden Ringo the gringo och geten Penny. Hur blev Rachel känd som Yoga Girl? Hon hade en trasslig uppväxt fylld av skilsmässor och flyttar vilket ledde till ett alkoholmissbruk i tonåren. Vid 18 års ålder skickades Rachel iväg till ett retreat som vände allt. Där lärde hon sig att meditera och ett år senare började hon utöva yoga. Sedan flyttade Rachel till Costa Rica, mediterade, blev vegan och på den vägen är det. På sociala medier är Rachel väldigt öppen med sina tankar, känslor och relationer. Något som antagligen bidragit till hennes succé, hon är mer än en en vacker tjej som gör omöjliga yogapositioner på en surfbräda i perfekt turkost vatten.

Populärt med Yoga retreat

Yoga Girl Rachel Brathén bor till vardags på Aruba. Där driver hon ett framgångsrikt yoga retreat. Hon skriver även böcker och reser runt för att hålla yogaklasser med upp till 1000 deltagare. Rachel syns i många tidningsreportage och gör många öppenhjärtiga intervjuer. Yogaresor och yoga retreats har blivit omåttligt populära de senaste åren. Kvinnor i alla åldrar söker sig till denna meditationsform, troligtvis av lite olika skäl. Yoga har stora hälsofördelar. Träningen bygger starka muskler, ger kroppskontroll, uthållighet och smidighet. Utöver fysiska effekter har yoga mycket positiv påverkan på sinnet. Det är lugnande och leder till ett medvetet närvarande i nuet. I vår stressade värld där allt för mycket handlar om utseendehets, dieter och strävan efter perfektion. Även jakten på prylar, den senaste mobilen, den smartaste teven, drönaren och dammsugarroboten leder till ett stressat samhälle. Det är vardag att äga en proffskamera, ha egen bioduk hemma och 3D-skrivare. Inte konstigt att vi behöver yoga.

Resa till Aruba

Alla har inte cash till en resa till ett yogaparadis på lyxön Aruba. Det ser mycket lockande ut att skutta runt i ett par trendiga träningstights från twist and tango på stranden med pudersand och turkost hav, sippandes på en latté och med en stor stråhatt på huvudet. Men även om det känns omöjligt finns det många sätt att spara ihop pengarna. För det första är inkomst ett måste för att kunna spara. Sedan är de bra att se över sina fasta utgifter. Behövs en massa tv och filmkanaler eller räcker det helt enkelt med Netflix? El är en av våra dyraste förbrukningsvaror och de flesta kan minska sin elförbrukning. Boende är hushållets största utgift, vill man lägga så mycket pengar på boendet eller kan man tänka sig ett billigare hem? När det gäller rörliga kostnader finns mycket att spara. Storhandla och laga egen mat, inför köpstopp varannan månad, ta enbart med kontanter till krogen för att undvika att spendera för mycket.