You are here: Home » Yoga » Yoga för hela familjen

Yoga för hela familjen

Yoga har blivit alltmer populärt bland unga och vuxna. När man tränar yoga upptäcker man rätt snabbt hur bra man mår efteråt, man känner sig starkare både fysiskt och psykiskt. Det finns flera olika typer av yoga, bland annat Ashtanga yoga, Yin yoga, Bikram yoga, barnyoga och gravidyoga. Det är en utmärkt träning och workout för hela kroppen. Det finns många fördelar med att träna yoga, kroppsstyrkan och livslängden ökar, man får muskler, stelheten försvinner och man får en ny energi och hållning. Andningen och sömnen förbättras, man blir mentalt och psykiskt starkare. Man blir helt enkelt gladare och piggare!

Yoga – en del av vardagen

Det finns flera olika sätt att träna yoga, man kan till exempel träna på ett gym eller med en personlig tränare. när yoga ingår i vardagen blir livet mycket enklare, man får chansen att varva ner och sträcka på kroppen. Hela familjen kan träna yoga, det är ett bra sätt att umgås tillsammans och samtidigt inkludera kroppsrörelser. Man gör en rolig sak tillsammans som familj, en aktivitet ihop. Det blir lekfullt och roligt för alla och det är ett utmärkt sätt att skapa balans i familjen. Vi har alla behov av att få landa, genom yogan kan hela familjen stärkas. Att varva ner i några minuter kan göra stor skillnad för både barns och vuxnas hälsa, genom att varva lugn och aktivitet balanseras känslor samtidigt som man tränar hela kroppen.

Många olika sätt att träna yoga på

Som det har nämnts ovan finns det flera olika sätt att träna yoga på. Man kan bland annat gå på yogaklasser, man kan träna med en personlig tränare eller själv hemma. E-böcker är ett bra sätt att lära sig mer om yoga. Dessa böcker kan läsas på datorer, läsplattor och på mobiltelefoner. Det finns flera e-böcker på temat yoga som passar både nybörjare och de som har mer erfarenhet och böcker enbart för nybörjare och enbart för erfarna. Exempel på e-böcker för yoga är “Allt om Yoga” av Kerstin Linnartz, “Yoga Girl”av Rachel Brathen och “Paolos Yoga” av Paolo Roberto. Man kan låna e-böcker från bibliotek eller köpa från olika butiker och webbshoppar. Det är enkelt och smidigt att ladda ner dessa böcker. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig allt om yoga och om hur man tränar!