You are here: Home » Yoga » Yoga i sängen

Yoga i sängen

När man tänker på yoga ser man ofta en yogamatta framför sig, men faktum är att yoga kan utföras på så många fler sätt. Kanske har du sett riktigt skickliga yogis som utför yoga på en surfbräda ute på vattnet? Som bekant får yoga dig att slappna av och fokusera, det är därför alldeles utmärkt att använda sig av när du ska sova. Du kan faktiskt utföra ett enkelt insomningspass i sängen innan läggdags, sedan kommer du garanterat att sussa sött mellan lakanen. Läs vidare och lär dig mer om övningar som passar bra att göra innan du ska somna på kvällen.

Bra övningar för insomning

Innan du sätter igång med ditt kvällsyogapass är det viktigt att se till att du har det lugnt och tyst omkring dig. Ta sedan några djupa andetag och sätt igång. Du kan börja med en framåtböjning där du sitter med benen rakt fram och försöker greppa fötterna med händerna. Denna övning ger en skön stretch för din rygg. Att lägga sig på rygg med benen upp mot väggen är också väldigt avslappnande och skönt. En annan övning som garanterat leder till avslappning är barnet. Denna hopkurade ställning är mycket skön och ger en känsla av trygghet, något som är perfekt en stund innan läggdags. När du utför övningarna är det viktigt att du fokuserar på andningen och försöker slappna av. Övningar innan läggdags ska inte vara krävande utan bara stretcha mjukt och få dig att slappna av.

Glöm inte yogan på morgonen

Även på morgonen passar det att ta en liten yogastund i sängen. Det får dig att fokusera och ladda inför dagen samt hjälper dig att sträcka ut och mjuka upp muskler som blivit spända under natten. Det går bra att använda samma övningar som på kvällen men du kan också välja att komplettera med lite mer krävande övningar när du värmt upp kroppen. Om alla lät yoga få en liten plats i livet så skulle det finnas betydligt fler som sov gott i sina sängar och vaknade utvilade och fokuserade på morgonen. Yoga behöver faktiskt inte vara svårare än så här och man behöver verkligen inte ha någon speciell fysik för att kunna utföra lite sköna yogaövningar innan läggdags och uppstigning. Ett tips är att börja med en enda övning och sedan gradvis öka.