You are here: Home » Yoga » Yoga utomhus

Yoga utomhus

Det finns så många olika typer av yoga idag att det kan vara svårt att hålla isär dem. Utomhusyoga är dock inget märkligt och ingen metod i sig. Man kan utöva nästan all yoga ute i det fria så länge man inte blir stel av kylan och har ett någorlunda plant underlag. Idag finns det till och med företag som gör särskilda kläder som passar yoga under lite svalare och blåsigare förhållanden.

Yoga så som det var tänkt

Yoga games är ett företag som är störst i norden på yogarelaterade events och där har man förstått hur mycket det kan ge att ibland utöva denna praktik under bar himmel. I Indien, yogans hemland, är detta också mycket vanligt, Andning är ytterst viktig inom yoga och inomhusluften är ofta för torr och syrefattig. Att flytta träningen utomhus löser det problemet och det är givetvis speciellt att utföra solhälsningen, den kanske mest kända yogaställningen, under solen och inte under lysrören i en kvav träningslokal.

Yoga främjar vila

Att vila i en kontinentalsäng efter en hektiskt dag är onekligen avkopplande men yoga kan ge en typ av avslappning som vardagen inte erbjuder på så många andra sätt. Särskilt om man kombinerar yoga med meditation brukar ett lugn kunna infinna sig som är själva anledningen till att så många gjort yoga till en livsstil. Muskler mår helt enkelt bra av att användas och ett välbalanserat yogapass ger delar av kroppen som annars ligger i en slags träda en mjuk genomkörare. Det gäller inte minst sköna utomhuspass.